Fransa'ya Osmanlı Tokadı

Yazar : Erhan Afyoncu, Ahmet Önal, Uğur Demir
İsbn : 9786054052776
Yayın Tarihi : Aralık, 2011
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 216
Ölçü : 13,5 x 21 cm
Yayınevi : Yeditepe Yayınevi

Bu kitapta Fransa başta olmak üzere Osmanlı İmparatorluğunun Batılı devletlerle diplomatik, askeri ve ekonomik münasebetlerinin ilginç hikâyelerini bulacaksınız. Daha önce Hürriyet Tarih, Habertürk Tarih ve Bugün Gazetesi’nde kaleme aldığımız konuyla ilgili yazılar bir araya getirilmiş, ayrıca eksik gördüğümüz konular ilave edilmiştir. Yazıların bir kısmı farklı zamanlarda müstakil başlıklar olarak yazıldığı için tekrarlar vardır. Tekrarların bir kısmı çıkarılmıştır. Ancak bazı yazıların bütünlüğünü bozmamak için bazı tekrarlara dokunulmamıştır.
Tarihin gördüğü en büyük iki devletten biri olan Osmanlı İmparatorluğunun muazzam gücü ve mağruriyeti senelerini OsmanlI tarihine vermiş profesyonel tarihçileri bile karşılaşilan örneklerde birçok defa şaşırtmaktadır.
Osmanlı İmparatorluğunun bu muazam gücü Batı’yı o kadar ezip, korkutmuştur ki bunun örneklerini kitapta görüp, okuduğunuzda hayretler içerisinde kalınacaktır. Nitekim Batılıların ileri gitmememiz için bugün devamlı ayağımıza çelme takmaya çalışmaları da bu yüzdendir. Avrupa'nın ortalarına kadar gitmemizi ve bizi oradan çıkanncaya kadar göbeklerinin çatladığını unutamıyorlar.
Bu eseri hazırlarken yardımlarını gördüğümüz değerli dostlarımız Birol Ülker ve Fatih Gürcan’a teşekkür ediyoruz.

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...