İstanbul Fetih ve Fatih

Yazar : Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
İsbn : 9786054595372
Yayın Tarihi : Mayıs, 2013
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 231
Ölçü : 13 x 21 cm
Yayınevi : İstanbul Büyükşehir Bel. Kültür A.Ş.

"Bu şehr-i Sitanbul ki bî-misl ü bahâdır
Bir sengine yekpare acem mülkü fedadır
Bir gevher-i yekpare iki bahr arasında
Hurşîd-i cihan-tâb ile tartılsa sezadır"

Şiirlere konu olmuş, kıymetli şehir İstanbul. Şairler, şehri anlatmak ve en güzeli söylemek için birbiriyle yarışmışlardır. Şair Nedim, İstanbul'un bu kıymetini dizelerinde en güzel şekilde dile getirmektedir.
Hazreti Peygamberin müjdelediği komutan ve asker olma arzusuyla bu mefkûrenin peşine düşenler, İstanbul önlerine kadar gelmiş ve bu uğurda şehit olmuşlardı. Çocukluğundan itibaren İstanbul aşkıyla yanan II. Mehmed, Türk tarihinde yetişmiş çok sayıdaki kahraman ve cihangir komutandan biridir. Şimdi sıra II. Mehmed'i yakan bu ateşin sönmesine gelmişti. Mehmed için artık İstanbul'un alınması gerekliydi. Ama Mehmed, toprakları değil gönülleri fethetmeye gidiyordu. Nitekim Grandük Notoras, BizanslIların duygularını Şehirde Latin külahı görmektense, Türk sarığını yeğlerim diyerek açıklayacaktı. OsmanlIların en seçkin ve zafere aşina birlikleri olan yeniçeriler, demir gibi bir disiplin içerisinde harekete geçecek ve Mehmed'i övgülerin en güzeline kavuşturacaktı. Mehmed artık Fatih olmuş, çağ açıp çağ kapatmış ve İstanbul'u firuze bir yüzük gibi parmağında taşımıştır. Fetihten önce defalarca yağmalanan İstanbul, fetihle birlikte imar edilmiş, dünyanın incisi haline gelmiştir.
İstanbul, Fetih ve Fatih adlı kitabımızda İstanbul'un kuruluşunu, uzun ve muazzam serüvenini, büyük müjdenin getirdiği ona sahip olma aşk ve gayretini, Fatih Sultan Mehmed'in heyecanını, azmini, mücadelesini ve sonrasını bulacaksınız.
İyi okumalar...

******Ahmet Şimşirgil

Oktay Aras Kitaplığındaki Ahmet Şimşirgil Kitapları (1)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...