Kıymet Bilmeyenler Ülkesinde Bir Cumhuriyet Tarihi Gerçeği

Yazar : Turgut Karabekir
İsbn : 9786052358870
Yayın Tarihi : 2018
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 216
Ölçü : 13 x 19,5 cm
Yayınevi : Cinius Yayınları
Bahsi Geçen : Turgut A. Karabekir

Ülkenin geleceği, gençlerinin bilinçli yetiştirilip yetiştirilememesine bağlıdır. Kendi ülkesinin tarihini, diğer ülkelerle olan geçmişini bilmeden yetişen gençlik, geleceğini belirlemekten ve yönlendirmekten yoksun olur.
Bilgi bankası boş olan da, fikir üretemez, geçmişi bilmeyen geleceğini gerçekçi olarak planlayamaz.
Ülkeler, zaman zaman huzur ve zorluk dönemlerinden geçerler. Zorluk dönemlerinde halkının, özellikle gençlerinin bilinçli olması, felâketleri olagelmeden önleyebilmelerini sağlar.
Geçen yüzyılın başında Osmanlı İmparatorluğu, çağdaş olup bilinçli insan yetiştiremediği için, parçalanmak, hatta yok olmak üzereyken, vatanımız bir mucize ile kurtuldu. Eskinin külleri üzerine kurulan yeni Cumhuriyet geçmişte eşi görülmemiş bir hızla, devrimleri kısa zamanda uygulamaya başladı. Fakat dev-rimlerin devamı sağlayabilecek halk yetişmemiş olduğundan, istenen başarıya erişemedi.
Bu ülkede, Osmanlı İmparatorluğunun son yıllarını yaşamış olanlardan artık hayatta kimse kalmadı. Onlar hem Osmanlı’nın yıkılışını, hem de Cumhuriyetin kuruluşunu yaşadılar. İstanbul’un düşman çizmeleri altında ezilmesi, yurdumuzun hemen hemen her köşesinin işgali, onların gözlerinin önünde oldu...
******

Oktay Aras Kitaplığındaki Turgut A. Karabekir Kitapları (1)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...