Ahmet Haluk Dursun

Yazar : Editör: Prof. Dr. Cengiz Gökşen
Yayın Tarihi : 2019
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 177
Ölçü : 14 x 21 cm
Bahsi Geçen : A. Haluk Dursun

TAKDİM
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak amacımız Türk kültürüne ve Türk Dünyası’na hizmet etmektir Bu maksatla gazeteci olarak mesleki çalışmalarımızın yanı sıra çeşitli kültürel çalışmalar yapmaktayız.
Birincisini 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin dördüncüsünü Ekim 2019’da gerçekleştireceğiz. Bu festivalin ana amacı çok geniş bir coğrafya ve muhteşem bir kültüre sahip olan Türk milletinin öz ve kök değerlerini belgeselci ve filmci marifetiyle ortaya çıkarmak, çıkan bu değeri öncelikle kendi akrabalarımızla akabinde de dünyayla paylaşmaktır.
Festivalde her yıl vefa ve emeğe saygı kapsamında Türk Dünyası’na ve Türk kültürüne hizmet eden bir kültür sanat insanı adına Türk Dünyası Onur Ödülü ihdas ediyoruz. Festivalin ilk yılında Türkistan’dan Avrupa içlerine kadar Türk boylarının izini süren muhteşem belgeseller çeken Servet SOMUNCUOĞLU’NA, ikinci yıl onlarca film yapan ve Türk Sinema Tarihi’ni yazan AzerbaycanlI Tevfik İSMAİLOV’a, üçüncü yıl Türk Dünyası’nın muhteşem kalemi, Tanrı Dağlarının yiğit insanı Cengiz AYTMATOV’un doğumunun 90. ve ölümünün 10. yılı anısına bu ödülü verdik.
Bir Türk Dünyası âşığı, bir serdengeçti Prof. Dr. Ahmet Haluk DURSUN uçmağa gitti. Türk milletinin başı sağ olsun. Bu yıl hem Türk Dünyası 4. Belgesel Film Festivali ni hem de TÜRK DÜNYASI ONUR ÖDÜLÜ nü Türk Dünyası sevdalısı, gönül adamı, Türk tarihi, kültürü, sanatının mümessili, hocaların hocası, Prof. Dr. Ahmet Haluk DURSUN adına veriyoruz. Şehadete yürüdüğüne inandığımız Hocamız, kültürel kalkınmamızın yılmaz bir neferiydi. Bu bağlamda onun hayatının ve eserlerinin anlatıldığı, onun hakkında ailesinin, arkadaşlarının, dostlarının, öğrencilerinin yazdıkları ve basında yazılan yazıları ihtiva eden bu mütevazı kitabı hazırladık. Şüphesiz ki eksikleri noksanları çoktur. Noksanlıkların ve eksiklerin insan olarak eksiklerimize verilerek hoş karşılanmasını diliyoruz. Hocamızın hatırasını bir nebze olsun tazim edebilirsek bahtiyar oluruz...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...