Gençlerle Hayat Bilgisi

Yazar : Haluk Dursun
İsbn : 978605978833
Yayın Tarihi : Ocak, 2021
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 158
Ölçü : 13,5 x 21 cm
Yayınevi : Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü

Medeniyetin taşıyıcısı kitaptır. İnsanın hakikate, bilgiye, güzelliğe duyduğu hasret ancak kitapla diner. Teknik imkânlarla bilgiye erişimin kolaylaşması kitabın önemini azaltmamış aksine vazgeçilmez kılmıştır. Bilgi edinmenin, ufkunu açmanm, düşünmenin, hissetmenin kitaptan başka bir yolu yoktur. Kitap deyince de her iyi okuyucunun çok iyi bildiği üzere insanlığın ortak bilgi ve estetik düzeyinin kabul ettiği, kalıcı, nitelikli eserlere emek ve zaman vermeye mecbur olduğumuz aşikârdır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak üzerine titizlikle titrediğimiz önemli hizmetlerimizden biri gençlerimizi kitapla buluşturmaktır. Türkçenin ve dünya dillerinin en seçkin eserlerini buluşturduğumuz gençlerimizden büyük bir talep ve teveccüh görüyoruz. Geleceğin dünyasına ışık tutacak gençler bugünden bilgi birikimi ile estetik gelişmesine özen gösteren kitaba dost gençlerdir. Bu anlamda insanlığa değer katan her eseri kendimizin bilmeli, sahiplenmeliyiz.
Bu vesileyle yayın faaliyetlerimize ve bahusus kitaplarımıza gösterdiğiniz büyük ilgi ve alakayı coşkuyla selamlıyorum. Biz, bize emanet edilen bu ülkenin imkânlarını siz gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına seferber ettiğimizde vazifemizi hakkıyla yaptığımıza inanıyoruz. Gençlerimizden tek beklentimiz ise daha çok okumalardır. Biliyoruz ki, daha iyi bir dünya ve daha güzel bir hayat için derinlemesine okuyan bir gençlik geleceğimizin güvencesi olacaktır. Gençliğin bakanlığı olarak siz değerli gençlerimizle birlikte daima hakikatin, doğrunun ve güzelin peşindeyiz.
Bu yolu açan, eserleriyle bizi yalnızlıktan, bilgisizlikten kurtaran, bize yalnız kendimizi değil, bütün mahlûkatı, bütün oluşu, herkesi, her şeyi inceden inceye düşünmenin hissetmenin yol ve yordammı, usul ve erkânmı gösteren önce ülkemizin sonra dünyanın bütün yazarlarına, sanatçılar ma, düşünürlerine minnet ve şükranımız sonsuzdur. Bu kıymetli eserin önce size sonra okutacağmız herkese iyi gelmesini diliyorum.
Unutmayalım,
Okumak genç olmanın biricik farkı, genç kalmanın yegâne tılsımıdır.
İyi okumalar.
Dr. Mehmet Muharrem KASAPOGLL Gençlik ve Spor Bakanı
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...