TBMM ve Galatasaraylılar 1920-1923

Yazar : İzzeddin Çalışlar
İsbn : 9786052156193
Yayın Tarihi : 2020
Dil : Türkçe
Ölçü : 11 x 19,5 cm
Yayınevi : Galatasaraylılar Derneği

Biz GalatasaraylIlar tarihimizden bahsederken üç önemli döneme vurgu yaparız: 1481, 1868 ve 1923. Bu yuva kuruluşundan bugüne kadar en büyük değer olarak gördüğü vatanı için faydalı insanlar yetiştirmiş, yetiştirmeye de devam etmektedir. Her GalatasaraylI bu sorumluluğu taşır.
Tevfik Fikret’in batıya açılan pencere olarak tanımladığı Galatasaray Lisesi, yüz yıllardır toplumsal gelişime hizmet etme bilinç ve tecrübesine sahip olarak üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye devam ediyor. Liseden doğmuş tüm Galatasaray kurumlan da bu görevin doğal paydaşları.
Bizler GalatasaraylIyız. Değerlerimize yaslanarak, farklılıkların en büyük zenginlik olduğu bilerek, laik, Atatürkçü ve bilimsel düşünceye öncelik veren bireyleriz. GalatasaraylIlar Derneği yönetim kurulu olarak cumhuriyet tarihini başlatan 1920’nin yüzüncü yılında, TBMM’nin kuruluş aşamasında yer alan, katkı sunan ve yeni rejimin kurucusu olan GalatasaraylI ağabeylerimizi hatırlama ve gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğuyla bu kitabın yayımına karar verdik.
Derneğin bir önceki yayını Mektepten Sonra Daimi Yuva, GalatasaraylIlar Demeği adlı kitaptan birkaç alıntıyı paylaşmak istiyorum...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...