Gravitasyonun Rölativist Teorileri

Yazar : Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre
Yayın Tarihi : 1982
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 202
Ölçü : 175 x 25 cm

TEORİK FİZİK DERSLERİ külliyâtının 7. cildini teşkil eden "GRAVİTASYO-NUN RÖLÂTİVİST, TEORİLERİ” isimli bu kitap 1976-1977 ders yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Teorik Fizik Kürsüsünde ihdas etmiş ve haftada 2 saat ders ve I saat de uygulama olmak üzere lisansüstü öğrencilerine okutmuş olduğunu aynı isimli dersin notlarından meydana gelmiştir.
Yaklaşık 25 yıllık bir bilgi birikimi ve özümlemesi sonucu ve. kesintisiz 16 aylık bir çalışmadan sonra ortaya konabilmiş olan bu kitap hiç bir orijinallik ihtiva etmemektedir. Ancak, konuya ve literatürüne âşinâ olanların, kitabın muh-tevâsında ittihaz edilmiş olan felsefe ve stratejinin mûtaddan biraz farklı ofdu-ğunu teslim edeceklerini ümid etmekteyim.
Kitap bu hâliyle 12 bölüm ve bölümlerin sonuna eklenmiş 222 kalem referans İle 56 da alıştırma ve problem ihtivâ etmektedir. Bunların ve bunlara ilâveten başka problemlerin çözümlerini ihtivâ edecek olan "Teorik Fizik Dersleri, Cild 7/1, Gravitasyonun Rölâtivist Teorileri Çözümlü Problem Kitabı” Doç. Dr. Şeh-suvar Zebitay ile yardımcılarım Ömer Oğuz ve Hâşim Mutuş’un da yardımlarıyla hazırlan maktadır.
Kitaba mesned olan lisansüstü dersinin kapsamı dışında kaldıklarından KRUSKAL koordinatları ile KERR metriği ayrıca incelenmemiş, ancak küçük birer paragrafla bunların mâhiyetlerine değinilmekle yetinilmiştir. Ayrıca, bu kitabın dayandığı dersin amacı yalnızca salt gravitasyon olayını geometrik bir yapı aracılığıyla modellendirmek olduğundan elektromagnetik olaylara ve, bu münâsebetle, henüz çok spekülâtif bir konu olan birleşik alan teorilerine de hiç deği-nilrriemiştir. Gravitasyon alanlarının kuvantumlaştırılması da gene aynı sebeplerden ötürü kitabın kapsamı dışında bırakılmıştır.
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...