Isı Teorisi Cild 5

Yazar : Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre
Yayın Tarihi : 1977
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 200
Ölçü : 17,5 x 24 cm
Yayınevi : İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi

Bu kitap 1973-1976 yıllan arasında her yıl, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Teorik Fizik Kürsüsünde son yarıyıl lisans öğrencilerine haftada 4 saat ders ve 2 saat de tatbikat olmak üzere okutmuş olduğum bir yanyıllık ”Isı Teorisi” dersinin notlannm bir kısmının derlenip toparlanmasıyla meydana gelmiş olan bir ders kitabıdır.
Fen Fakültesinde 1977-1978 ders yılından itibaren yürürlüğe girecek olan yeni Lisans Yönetmeliği dolayısıyla derslerde ve müfredat programlarında yapılan düzenlemeler sonucu, bazı yıllarda Isı Teorisi çerçevesi içinde son kısım olarak okutmuş olduğum Işınındı Aktarım (Radyatif Transfer) bahsi bu kitaba ilâve edilmemiştir. Yeni programlarımıza göre lisansüstü düzeyinde okutulacak olan bu bahis daha sonra çok daha ayrıntılı bir biçimde bir monografi konusu olabilecektir.
Entropi kavramını ve bu kavramın farklı yaklaşımlardaki yorumlarını anlaşılabilir bir biçimde yansıtmayı da amaçlayan bu kitap Klâsik Termodinamik, Kinetik Teori, Isı İletimi ve İstatistiksel Mekanikler diye dört kısımda dokuz bölüm, ve her bölümün sonunda yer alan toplam 105 alıştırma ve problem ihtiva etmektedir. Bunların ayrıntılı çözümlerini kapsayan ve Dr. Emine M. Rıza ile birlikte hazırlamış olduğum 'Teorik Fizik Dersleri, Cild: 5/1; Isı Teorisi Çözümlü Problem Kitabı” hâlen baskıdadır.
Bu kitabı yazmamı lütfeden CENÂB-I HAK’ka hamd ve şükrederim.
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...