İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Çeşitli Fen Bilim Dallarının Cumhuriyet Dönemindeki Gelişmes

Yazar : Editör: Prof. Ahmet Yüksel Özemre
Yayın Tarihi : 1982
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 171
Ölçü : 17 x 24 cm
Yayınevi : İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
Bahsi Geçen : Ahmed Yüksel Özemre

Rahmetli ATATÜRK’ün doğumunun 100. yıldönümünün kutlanma?: konusu ile ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinin görüsüne esa-teşkil edecek teklifi hazırlamak üzere Fakülte Yönetim Kurulunun 26 Aralık 1978 tarihli toplantısında 34 sayılı karar ile Prof. Dr. Muvaffak Seyhan. Doç. Dr. Atillâ Özalpan ve Asis. Dr. Dursun Koçer’den oluşan bir kornişvon kurulmuştur.
Bu komisyon 30 Kasım 1979 tarihli raporunda «...büyük ATATÜRK'ün 100. doğum yılında Fakültemizde temsil edilen dallarda, Cumhuriyetin ilâ-nmdan günümüze kadar kaydedilen ilerlemelerin, yapılan araştırmaların re elde edilen sonuçların, uluslararası bilime katkılarının hangi ölçülerde olduğunu belirten bir eserin, ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanmasının. Fakülte Kuruluna önerilmesini uygun görmüştür».
Bu rapor Fakülte Kurulunun 12 Aralık 1979 tarihli taplantısmda benimsenerek, hazırlanacak eserin redaksiyon heyetine Prof. Dr. Orhan Ş. İç^n. Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre, Prof. Dr. Âtıf Şengün, Prof. Dr. İhsan Özdoğan, Prof. Dr. Mehmet Akartuna ve Prof. Dr. Muvaffak Seyhan sevilmişlerdir. 24 Eylül 1980 tarihli Fakülte Kurulunda ise, emekliye avnlm:-olan Prof. Dr. Muvaffak Seyhan’ın yerine Prof. Dr. Gözen Ertem ile avuca Prof. Dr. Hüsnü Demiriz de redaksiyon heyetine ithâl edilmişlerdir.
Redaksiyon heyeti hemen işe koyulmuş; kitaba girecek konuların analılarını ve gelen ilkeleri tesbit etmiş ve iş bölümü yapmıştır. Ancak büvük ölçüde arşiv çalışması gerektiren bu eserin hazırlanması hiç de kolav olmam:-:.: Çeşitli bilim dalları hakkmdaki bölümleri yazan bilim adamlarımız : izan arşivci, bâzan da vak’anüvis gibi davranmak zorunda kalmışlardır...
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...